About Me

My photo
Hello there humans... Welcome to my simple blog. My name Siti Norshakila... U all can call me Ieyla... Now im 21 years old. I was born on 25 November 1989. Asl Pahang, d'besarkan at Terengganu n now at Kelantan, study here in E-Business at Cosmopoint College... I came from mixed blood family, malay, chinese and thai... Im a simple person, slalu senyum, bnyk ckp, ske jln2, shopping, giler music.... Ske baca novel (pnh b'cta2 nk jd seorng novelist.. Ahakzz..) Hot tempered, but cpt sjuk.. Caring???? Blh laa... Hahahaaa... Slain tu pantang tengok camera, msti nk snap!!! Satu lg, perangai cm bdk2, tp penyegan.... Actually, my blog is where i express my feeling and the place where i can be my self... U can read my blog n if u don’t like or hate its, i don’t care...

Monday, December 27, 2010

T!k T0k...

Actually aku pun xtaw ape yg aku nk coretkan.
Kepuasan tahap gaban siott...
Mmg xtaw nk buat pe da...
Adik dah kuor nan die nyer bf...
Aku???? Mlepak sengsorang la nmpak nyer...
Nk mkn??? Xde mud ahh ase nk mkn..

My beloved bf aku baru jek call,
ckp otw mai jmpe aku...
Huhhh, bwu ase epy ket...
Miss gak ahh die..
Ngegegegeee...

Tp ase sian lak at die.Jauh2 dtg jmpe nan aku.
Selfish kew aku nim????
Hurmm... Korang nilai sndiri ah aku nim camne...
Wah3.... Jgn nilai yg bukan2 lak yek....
Hahahaaa... Pape pun aku nak die selamat sampai.
Bkn pea, jauh 2 weyh....
Huhuuu...

Ok, juz forget it all about him..
Now, story about my novel.
Hurm, beberapa ary lpas aku ade buat sinopsis
ntok third novel aku...
Xtaw la sesuai ke x...

Actually...
First n second novel aku lom ciap g...
Bukan aku xmo ciapkan one by one...
But, ntah laaa.... Huhuuu..
Sengal gak aku ann...
Harap2 novel yg nim akan ciap
sepenuh nyer laaa...

Hurm, aku actually minat ngat menulis nim..
Pernah laa aku b'cita2 nak
jadi seorang novelist... Ahakzz... 
kan???? Aku mmg dari kecik lagi suke m'baca nim.
Then time sekolah menengah,
aku amik aliran sastera..
So lagi b'tambah minat aku ntok menulis nim...
Korang agak2 aku ade bakat x???

Bile aku dah b'sedia,
aku akan post aku nyer cerpen2 lam nim...
But, xcomfirm lagi bile...
Sabar2 la yek... Nim aku story ket sal aku nyer third novel...
T korang comment2 la yek... 
Comment 2, bior comment yg m'bina semangat aku ket... XD!!!


SINOPSIS

Mohd Aidil, tunang Nor Juma membatalkan majlis perkahwinan mereka dua hari sebelum majlis akad nikah di adakan tanpa menjelaskan alasan yang munasabah. Akibat kecewa dan perasaan malu terhadap saudara mara dan jiran tetangga, dia membawa diri ke negeri Cik Siti Wan Kembang. Jauh dari keluarga dan kenangan silamnya. Nor Juma cuba menutup pintu hatinya untuk insan lain. Tetapi perkenalan antara dia dengan lelaki yang dikenali melalui laman sembang di internet menerbitkan perasan cinta di hati Nor Juma. Tanpa bertentang mata, perasaan rindu itu sering hadir... Disaat dia menyimpul kasih, Aidil kembali menagih kasih darinya. Dia dilema dalam memilih teman hidup. Akhirnya sekali lagi dia membawa diri. Bertahun lamanya dia merantau, akhirnya dia kembali dengan harapan dia akan menemui kebahagiaannya sendiri. Siapakah diantara mereka yang berjaya merebut kembali hati Nor Juma yang pernah tercalar pedih???

No comments:

Post a Comment