About Me

My photo
Hello there humans... Welcome to my simple blog. My name Siti Norshakila... U all can call me Ieyla... Now im 21 years old. I was born on 25 November 1989. Asl Pahang, d'besarkan at Terengganu n now at Kelantan, study here in E-Business at Cosmopoint College... I came from mixed blood family, malay, chinese and thai... Im a simple person, slalu senyum, bnyk ckp, ske jln2, shopping, giler music.... Ske baca novel (pnh b'cta2 nk jd seorng novelist.. Ahakzz..) Hot tempered, but cpt sjuk.. Caring???? Blh laa... Hahahaaa... Slain tu pantang tengok camera, msti nk snap!!! Satu lg, perangai cm bdk2, tp penyegan.... Actually, my blog is where i express my feeling and the place where i can be my self... U can read my blog n if u don’t like or hate its, i don’t care...

Thursday, March 24, 2011

M!D SeM ExaM...

Haiiiya.... Ri nim da start exam mid sem...
Pagi2 lagi terpaksa bangun....
Dah la semalam tidow lewat....
Kuor jenjalan then balik umah terus mengumpat
nan my fwend... Hahahahahaa...
Melampau seyh......

Pagi tadi exam RDMS...
Hurm... Ingat ann susah ngat...
But, xde la cam tuh sekali......
Aku masuk dewan exam kul 8.15 pagi,
then kuor kul 9.00 pagi....
Huhuhuhuuu.....

Semua mata memandang kearah aku wey....
Mane x nyer...
Aku orang yang terawal keluar....
Dengan selambe lak tuh.....
Cam kelakar jek......
Budusss laaa....
Heheheheehheeeee.....

Jap g lak exam SUPPLY CHAIN...
Arap2 la leyh jawab....
Xstudy lasum siottt.....
Pemalas tol...... Ggggrrrrr....!!!
Arapkan toyol jek nim.....
Haishhhh... Nalim molep wase....
Dup dap dup dap dahh nim.......
Hurmmm.....
Insyaallah leyh jawab.....
Aminnnnnnn.......

Esok lak ade 2 paper lagi.....
BUSINESS LAW n E-BUSINESS OPERATION....
Haissshhhhhh.... Lagi la susah.....
Seme nyer xstudy lagi.....
Memang masuk dewan exam nan kepala otak
yang ntah de pape.... Kosong jek.....
Nak jadi pea la aku nim...
Dah taw sem last da....
Struggle la sket.... Nim maen2 jek....

p/s: Xsabor nop balik kampung actually....
      1hb 4 adikku kawin.....
      So, enjoy la jawab nyer.....
      Waitt 4 me keyh.....

Tuesday, March 22, 2011

Hat!kU TeRus!K...

Yes.... Now hatiku begitu terusik sekali....
Ntah la nape ngan aku nim...
Mudah sangat terasa.....
Yeah, tulah kelemahan aku......
Senang sangat mengalirkan air mata
ntok insan yang bergelar lelaki.....

Yeah... Semalam bufday die.....
Then aku sempat wish....
But yang aku terasa ngat,
bila nengok dier nyer pic at FB...
Die tersenyum bahagia di samping insan
insan yang die sayangi....
Sedangkan aku siapalah an?????

Aku sedar siapa aku bagi nyer....
But, janganlah telalu memberi aku harapan...
Senang2 die bagi aku harapan...
N senang jugak die hancurkan aty aku....
Terasa sangat.....

Ntahh la...
N semalam gak aku terusik ngan kisah lame...
Actually, semalam aku nan member2
sibuk menyelesaikan problem member aku..
Ntah la... Kesian gaks at die...
Xde tempat ntok mengadu...
Yang die ade, hanya aku ngan Bad jew...

Actually kitorang still xknl lagi..
Juz berkenalan lam FB jew...
But hubungan kitorang dah macam adik-beradik...
Kitorang leyh kongsi segala masalah
bersama2......
Dan aku bertuah dapat kawan macam tuh...

N now kitorng still xjumpa lagi jalan penyelesaian tuh...
Ntah nak buat macam mane....
Fenim gaks...
Nak bagitaw family die, takut jadi pape lak...
Dah la ma n ayah die ade penyakit...
T xpasal2 jadi lain lak....

Hurm..... Masalah oh masalah....
Insyaallahh..... Aku akan tolong
sekadar yang aku termampu....
Die kawan aku....
Masalah die, masalah kitorang gaks....
N kami pun same2 pompuan....
Aku paham bebenor ngan masalah die tuh....

Manusia, biaselah....
Xpernah lari dari membuat kesilapan...
Begitu jugak aku....
Masing2 ade kisah hidup sendiri....
Hurm........

Saturday, March 19, 2011

HaNtU NoveL...

In one day aku leyh habiskan sebuah novel....
Dasyatt tuh.... Susah nak jumpa orang cam aku nim...
Kemaruk ngat nan novel....
If dah start mengadap novel tuh,
jangan harap aku nak buat benda lain.....
Heheheheheee.....

Semalam aku habiskan novel yang bertajuk
LAGU RINDU by AYU EMELDA...
Story die pun boleyh tahan laa...
Ade sedih, hepi n macam2 la.....
Wase cam aku lak watak lam citer tuh..
Hahahahahahaaaa.....

Dan 2 ary lepas aku gak dah habiskan
novel yang bertajuk CINTA KAU DAN AKU
by SITI ROSMIZAH....
Cerita yang menarik dan membuatkan aku
terbuai keasyikkan membacanya...
Now ada 3 buah novel lagi yang aku belum baca...
Insyaallah aku akan mengadapnya....
Hehehehehehee.....

Setiap kali baca novel,
aku cam syok sendiri.....
Membayangkan akulah watak lam cerita tuh....
Mengarut jew aku nim ann????
Btw tuh lah hakikat nyer....
Bese la... Aku nim obses ket ngan novel nim....
Dari dulu lagi aku memang suka menghayati
jalan cerita lam setiap novel2 yang aku baca nim...

Dan aku jugak selalu bayangkan,
alangkah indahnya jika hidup aku pun
macam kisah lam novel tuh.....
Ending the story selalu membahagiakan....
Aku yang membacanya nim pun dah terikut2
nan jalan cerita tuh....
If part sedih, mula la aku menangis.....
If part yang boleh dikatakan bahagia tuh,
aku tersenyum sorang2 lak...
Memang aku betul2 menghayatinyalah....
Hehehehheehehehheee......



Wednesday, March 16, 2011

XOXO... NtaH PaPe...

Waaa... Line tenet lembab cam siput vavi lol....
Geramm seyh....
Nop upload pic pun xdapat...
Saje jek buat aku panas aty....
Huhhh......

Ri nim cluz batal lak...
Btw sokey, I LIKE IT.. Huhuhuuu...
Hurm... Dup umah jew, melayan FB  n TAGGED...
Melayan mesej2 peminat2 ku....
Hahahahaa.... Pasann tol aku....

Hurm.... De la 2 3 orang mamat lam TAGGED nim,
ajak aku capel la.... Jadi scandal dorang la....
Macam2... Nak tergelak de ahh....
Yang tua cara tua...
Yang muda lak cara muda....
Macam2 ada.....
~~~Bak kata ASTRO laaa.....XD!!

Tadi sempat gak la aku snap pic... Huhuhu....
Biase la.... Aku ann... Paham2 jelah....
Pantang dup saje....
Pic tuh penting....
Heheheheeheheeee...
Now, time to upload pic....

This my PICTA....xoxo...
Syumel keyh????
Huhuhuhuuu........
Memang pasann lol aku nim....
Ah, bese la...
Sape lagi nak puji diri sendiri
if bukan kite ann???????

Tuesday, March 15, 2011

PaB!La KeBoSaNaN...

Assalamualaikum w.b.t.....
Hurm.. Actually now aku ngah tengok citer
dongeng at tv3..... Citer indon tuh....
Best gak la.... Sedih pm ade citer die...
Tajuk die DONGENG ANAK KEMBAR SIAM....
Hurm... Bosann seyh.. Xtaw nop g mane...

Semalam aku hang out nan geng2 Paih...
Daa 2 hari hang out nan geng2 die...
Yang bezanya semalam aku kenalkan
Kak Yati nan dorang...
Aku padankan Kak Yati nan Emin...
Memandai jek aku nim...
Ri 2 aku daa padankan die nan Joko...
Nim nan Emin lak...
Cam ajen cari jodoh lak aku nim...
Hahaahhaahhaahaaa...

Btw ok gak aku kenalkan Kak Yati nan
aku nyer member2....
So xde la die sunyi ngat...
Ade gorp saem2 lepak.....
Hehehehee.....

Lagipun aku nan die da cam adik beradik...
Kitorang da rapat giler..
Leyh kongsi segala masalah...
Dan aku pun serasi berkawan nan die....

Hurmmm....
Actually, lam 2 hari nim aku wase hepi ket...
Yelahh. pat hang out nan Paih....
Bukan selalu leyh jumpa nan die...
Asyik busy jew memanjang...
Pat jumpa nim, mane leyh xjumpa...
Rugi siot.... Sebulan sekali belum tentu pat jumpa...
Bese la... Owg busy giler..
Ntah pe yang die buat sampai busy cam2 skali...
Pelik gak aku nim... Hahahaaaa...

Dan... Ntok pengetahuan korang seme,
kitorng bukan capel pun..
Antara kitorang hanya
TEMAN TAPI MESRA...
Xlebih dari tuh...
Memang if owg tengok kitorng berdua...
Daa cam capel... Actually not...
Hurmmmmm.... Macam2 tol aku nim...
Huhuhuhuhuhuhuhuhuuu.....

Dan aku gak harap yang hubungan kitorang
as a frend akan kekal sampai bila2....

~~~Jangan ade perasaan KASIH, SAYANG, DAN CINTA antara kami....
:::::This our trade mark:::::

Sunday, March 13, 2011

Tw0 Day's OffL!nE...

Hahhh... Now baru pat on9....
Lame seyh wase dop on9...Hahaaha....
Padahal baru 2 ary dop on9....
Bese la.... Miss my FB fwends lol...
Then yg penting miss my bucukk... Huhuhuuu..
Pasann jek ko IEYLA...
Sape la MR. BUCUK ko tuh????
Hehehehehee.....

Mane leyh gtaw korang...
Segan siot......
~~~Sejak bila la ko jadi minah penyegan nim semek...
Haishhh...
Actually aku xsabor nop tengok WOK DIADAO
2 reply or x aku nyer text at FB...
Huhh... Die reply siot.....
Sedap jek mengata kat aku....
Padahal die yg buat perangai...
Pastu cakap aku laa....
Mongok jek.....

Hurm.....
Now. ape yang membuat aku fenim sal
budak2 nim yg aja kau capel....
Bukan sorang... But 2 3 orang lak 2...
Bukan aku nak banggakan diri aku nim..
But itulah hakikat nyer.....
Time aku sorang2 dule xde plak dorang ajak aku capel...
Sorang pun xlayan aku time aku memerlukan kehadiran
someone lam idup aku dulu...
Tapi skarang, dorang buat aku fenim nak memilih...

Hurmmmmmmmm....
Helpp me please.......
Kata akax ku yg terlebih dahulu makan garam....
~~~Jangan terlalu percaya pada kata
lelaki.... N jangan terlalu memberi kasih sayang kepada mereka
kerana akhirnya kita yang akan merana......
Betul gakh tuh...
But perasaan tuh susah kita nak halang..
Ia datang dengan sendirinya...
Tanpa kita meminta.....

Haishhhh.... Meraban sudaaaa.....
Chow lu keyh....
Assalamualaikum w.b.t seme...
LOVE U ALL.....

Thursday, March 10, 2011

Th!s MoN!m....

Now aku still miss him...
Ntah la nape asyik ingt die jew...
Kadang2 tuh wase fed-up gak
asyik terfikirkan diri die jek...
Sedangkan die, ade kew fikirkan aku????
Bangun tdow jew,
terus otak nim memikirkan die...
Sedangkan antara kami xde pape pm....
WHATEVER...!!!!!!!!

Klu boleyhh aku nak hilangkan terus
bayang die dari mengganggu kotak fikiran aku nim...
Actually aku da bosann nan seme nim...
Susah sangat keyh nak memiliki apa yang
kita ingini??????????????

Ade yang sayangkan aku pm,
aku lak buat hal......
Ntah la nape.....
Ape lagi yang aku nak?????
Dari memikirkan tentang orang laen,
baek fikir tentang orang yang
sayangkan aku.......

Hurmmmmmmm....
Semalam g karaoke nan dak2 nim...
Be4 tuh g teman Abg Dd,
merangkap scandal Kakak ku yang sumbak...
Kat FUTSAL DEEN kubang kerian.

Then, time dup sane....
Ade la sorang mamat nim...
Encemm gak la....
Die mintak no aku....
Memang gentle habis ahh...
I LIKE..... Huhuhuhuuu...
Daa la seme member2 die taw
yang die nak tackle aku...
Segannn siotttt....

Now kitorang daa start kawan...
Ngadezz jew....
Huhuhuhuuuuuuuuuu....
Die pm ok jew....
Buat masa skarng laaaa.......

Wednesday, March 9, 2011

PaNaS Aty......

S.T.U.P.I.D....!!!!!!
I HATE U SO MUCH...!!!!!
Siyeslyy aku benci ko sngat2...
Time ko nak aku, ko datang carik aku...
Time ko da bosann,
senang2 jek ko buang aku...
Sampai aty ko ann????
Ko da buat aku mula bencikan ko...

Aku pm xpaham nan ko....
Kejap2 ko ok....
Pas2 ko senyap cam2 jew...
Ko ingat aku nim ape???
Tunggul kayu..???
Ko xde fikir pm perasaan aku ann???
Ko fikir diri ko jek...

Senang2 jek ko approve die at FB..!!!
Aku???? Ade cam2???????
Ko xtaw aku terasa giler nan ko...
Hurm.... Da nasib aku ann..
Kenal nan owg cam ko...
Cam gampang jek ko....
So stupid.... Hate u..!!!!

N aku sendiri pm xfaham nan
diri aku sendiri....
Actually aku sayangkan ko...
As a frends.... Bab aku taw
aku xmungkin bersama ko....
Tapi layanan ko kat aku tuh...
Ntah laaaa... Fenim aku....
Then now, ko daa buat aku
bencikan ko sangat2....
But in the same time...
Ntahhh la..........
Fikirkan ko juz buat aku serabut jek....

Tuesday, March 8, 2011

LeLaK! vs PeReMpUaN...

Citer nim aku copy at aku nyer member...
Time jenguk die nyer blog, mata aku terbaca citer nim...
Bagi aku kisah nim sangat menarik....
A sad story for me....
So hope korang layann keyh....
Then sorry to my fwend,
bab copy tanpa meminta izin....


WANITA: Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini
LELAKI: Kamu!!!
WANITA: Menurut kamu, saya ini siapa?
LELAKI: (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA
            dengan pasti).
            Kamu, tulang rusukku!

Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi merasakan sakit di hatinya.

Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi membosankan.

Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai menjadi semakin panas. Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran WANITA lari keluar rumah.

Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak. Kamu tidak cintakan saya lagi!!!. LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga berteriak. Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!

Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat. LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untuk berpisah.
Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi. Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing.

Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha mencari khabar akan kehidupan WANITA.

Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA.

Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah dinding pembatas.

LELAKI: Apa khabar?
WANITA: Baik. kamu sudah menemui tulang
            rusukmu yang hilang?
LELAKI: Belum.

WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz.selamat tinggal.
Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan kembali merasakan sakit dihatinya. Akhirnya dia sedar bahawa sakit itu adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya dia patahkan sendiri.!!!

So bagi sesape diluar sana n bagi diri aku sendiri...
Hargailah pasangan anda...
Menerima diri pasangan kita seadanya..
Harap aku pun begitu.....
Insyaalhahh..
Aminnnnn......

NgEd!t PagE BLoGgEr....

Fuhhh... Lega wase...
Akhirnya siap gak edit2 aku nyer blog...
Selagi xpuas aty, selagi 2 la aku mengadap lappy kesayangan
aku nim... Hahaahaahaa...
Cam xde keje jew aku nim ann???
Giler ngat nan blogger nim.... Huhuhuu..
Btw, wase nak tambah g pape yang menarik...
But, bior jew lu...
Esop2 lak... Penat seyh....
Hahahahaa....

Hurm.... Boleyh mengadap lappy
xmakan pun xpe aku nim....
Nak tidow kang bawu wase lapor...
Pea jadah lol......
Heheheheeeeehehehee....
Minah sengat....!!!!

New P!Cta...


This my picta.... Mongok jew wase..
Ntahh pape...
Balik cluz td trus snap pic....
Bosann giler... Hehehehhee....
Aku kan makhluk yang suka bergambar...
Lalalalalalaa....

Comeyy x aku nyer pic????
Hahahahaa....
Pasann seyh.... Ngadezz jek....
Ala, spe lagi nak puji kite if
bukan diri sendiri ann??????????????
Ngeeee....

Haa, nim satu lagi story....
Lam cluz tadi punyer laaa ngantuk giler...
Actually before masuk cluz tuh aku
da telan ubat sakit perut+antibiotik...
Da terang2 tulis kat pack tuh yang ubat nim
boleh menyebabkan mengantuk...
Yang hang g telan gak uh pasaii paa..??
Da taw de cluz.... Huhuhuhuhuu...

Mongokk jew aku nim...
Pastu mula laa lam cluz xpat fokus..
Ntah pea yang lec ajor tadi pm aku xtaw..
Teruk tol... Haishh............

Monday, March 7, 2011

Old MeMoR!eS HaVe BeeN DeLetEd...

Waa... Cayalah..
Seme old memories here aku da delete...
Picture2 si dia n segala yang b'kaitan nan die la....
Huhhh.... Menyemak jek picture2 die kt sini....
But at entry aku xdelete pm...
Huhuhuuu... Sioot....

Now.....
Time to update new pic here....
But pic sape yg aku nak taru..????
Aku nim de pakwe kew????
Hahahahaha.....
Fenimmm seyh....

Malass seyhh nak menyemakkan
aku nyer page nan
benda2 mengarut cam dulu....
Hehehehehe....
Aku nyer blog ann.....
Suka aty aku la nak buat pe pm...
Haaiiiya.....

Sunday, March 6, 2011

NtAh PapE...

Actually aku xtaw nak coret pape pm..
Heheheheehehee....
Ntah la.. Buhsan lorh...
Semalam aku, Ecah, Pa'uh. Ngoh n Abg Lam
g karaoke kat bachok...
Saje jek g melalak kt sana...
Ilangkan puah....

Now, aku nan geng3 die da semakin rapat..
Always hang out bersama....
Sampaikan masa ntok owg len pm xde...
Banyak masa dihabiskan nan dorang jek....
Nop uat cmne ann...
Kuor nan dorang hilang terus segala prob....

Ngadezz jek... Ngoh pm encem jek...
Bagi aku larh.. Bagi owg len mb bese2 jek...
Die xde la putih... Boleh dikategori dalam
golongan berkulit gelap gak la... 
Hehehehee....
Nim die nyer pic...

Ngoh...


Haishh... Da lah... Xtaw nop coret pape da..
Before aku merepek yg bukan2,
bek aku chow lu...
Oraitttt dear... Bubbyyyeee...

Tuesday, March 1, 2011

M!sS H!m So MuCh...

Waa... Now miss my L.U.A lorhh...
Miss him so much...
Td cet nan die jap jek at YM..
Then die tidow tnpa off die nyer web cam..
Sajer jer nak kasi aku tengok die...
Btw... Best gakk ann... Huhuuuuu...
Pat tgk die pm jadi la...
Ilang gak rindu 2 although
sementara ann????

Now da xpat tengok die..
Line tenet buat hal td..
Haishh... Geramm seyh....
Still miss him lol.. XD..!!
I want see him now..... XOXOXOXO...!!

I always ade ntok u my sweetheart L.U.A....
Miss u so much...... Damm..!!