About Me

My photo
Hello there humans... Welcome to my simple blog. My name Siti Norshakila... U all can call me Ieyla... Now im 21 years old. I was born on 25 November 1989. Asl Pahang, d'besarkan at Terengganu n now at Kelantan, study here in E-Business at Cosmopoint College... I came from mixed blood family, malay, chinese and thai... Im a simple person, slalu senyum, bnyk ckp, ske jln2, shopping, giler music.... Ske baca novel (pnh b'cta2 nk jd seorng novelist.. Ahakzz..) Hot tempered, but cpt sjuk.. Caring???? Blh laa... Hahahaaa... Slain tu pantang tengok camera, msti nk snap!!! Satu lg, perangai cm bdk2, tp penyegan.... Actually, my blog is where i express my feeling and the place where i can be my self... U can read my blog n if u don’t like or hate its, i don’t care...

Saturday, March 19, 2011

HaNtU NoveL...

In one day aku leyh habiskan sebuah novel....
Dasyatt tuh.... Susah nak jumpa orang cam aku nim...
Kemaruk ngat nan novel....
If dah start mengadap novel tuh,
jangan harap aku nak buat benda lain.....
Heheheheheee.....

Semalam aku habiskan novel yang bertajuk
LAGU RINDU by AYU EMELDA...
Story die pun boleyh tahan laa...
Ade sedih, hepi n macam2 la.....
Wase cam aku lak watak lam citer tuh..
Hahahahahahaaaa.....

Dan 2 ary lepas aku gak dah habiskan
novel yang bertajuk CINTA KAU DAN AKU
by SITI ROSMIZAH....
Cerita yang menarik dan membuatkan aku
terbuai keasyikkan membacanya...
Now ada 3 buah novel lagi yang aku belum baca...
Insyaallah aku akan mengadapnya....
Hehehehehehee.....

Setiap kali baca novel,
aku cam syok sendiri.....
Membayangkan akulah watak lam cerita tuh....
Mengarut jew aku nim ann????
Btw tuh lah hakikat nyer....
Bese la... Aku nim obses ket ngan novel nim....
Dari dulu lagi aku memang suka menghayati
jalan cerita lam setiap novel2 yang aku baca nim...

Dan aku jugak selalu bayangkan,
alangkah indahnya jika hidup aku pun
macam kisah lam novel tuh.....
Ending the story selalu membahagiakan....
Aku yang membacanya nim pun dah terikut2
nan jalan cerita tuh....
If part sedih, mula la aku menangis.....
If part yang boleh dikatakan bahagia tuh,
aku tersenyum sorang2 lak...
Memang aku betul2 menghayatinyalah....
Hehehehheehehehheee......



2 comments:

  1. hidup kita ni pn mmng ibarat sperti novel dik ooii..cuma ending dlm novel kita boleh ubah samada nk bhagia @ sedih. tapi dlm life tdk semudah itu nk menetukan ending hdup. dlm novel juga ada peristiwa sedih n ada peristiwa hppy. nk buat novel pn bukan main2 suka je taip..nmpk mcm khayalan tapi ada sesetengah org tu real life dia 25% persis mcm dlm novel.cuma mngkin part sedih @ hppy. oh ya cuba bca novel pilot cafe,best jgk tu story dia.best sngt2!!!

    ReplyDelete
  2. hurm..ntah la kax sayam....btw teringin ngat nk jdik cam watak lam novel uh..cam hepi jew life dorang...n i know, seme 2 xsemudah yg disngkakn...hurm...pilot cafe???citer pea uh????

    ReplyDelete