About Me

My photo
Hello there humans... Welcome to my simple blog. My name Siti Norshakila... U all can call me Ieyla... Now im 21 years old. I was born on 25 November 1989. Asl Pahang, d'besarkan at Terengganu n now at Kelantan, study here in E-Business at Cosmopoint College... I came from mixed blood family, malay, chinese and thai... Im a simple person, slalu senyum, bnyk ckp, ske jln2, shopping, giler music.... Ske baca novel (pnh b'cta2 nk jd seorng novelist.. Ahakzz..) Hot tempered, but cpt sjuk.. Caring???? Blh laa... Hahahaaa... Slain tu pantang tengok camera, msti nk snap!!! Satu lg, perangai cm bdk2, tp penyegan.... Actually, my blog is where i express my feeling and the place where i can be my self... U can read my blog n if u don’t like or hate its, i don’t care...

Wednesday, April 27, 2011

MELINDA CINTA SATU MALAM { TANPA SENSOR }

Monday, April 25, 2011

SyUkEr SaNgAt....!!!

DOA BUATMU

CINTA KITA

Wahhh, so sweet... Suker ngat nengok video clip nim....
Boleyyhh kew dapat someone camnim????
Daa laa pandai nyanyi n pandai main gilar lak uhh...
Encemm n cantik lakkkk...
Sape xmo dapat someone camnim ann???
Hurmmm... Insyaalhhh...
Like... Like... Likeee....
So muchhhhh..!!!!

Sunday, April 24, 2011

WhAt GIGOLO??????

Haiiissshhh....
Ape itu GIGOLO..???
Still xpaham seyh....
Saper yang taw tulum kasi taw...
Bagi aku paham sket....

Daaa puas skodeng lam google...
But still xpat jawapan yang memuaskan aty aku nim...
Fenim... Fenim... Fenim....
Hurm......
Nim seme penangan nengok citer
MY FAIR LADY ahhh....
Alaaa.... Citer korean drama toh....
Gara2 nengok citer nim,
aku asyik memikirkan ape itu GIGOLO..???
I mean lam kata yang sebenar laaa....

Mongok nyer aku nim....
Xkan la toh pom xtaw ann..???
But, toh laa kenyataan nyer....
Memang aku blurrrr....
Senang citer, aku memang xtaw ahh....
Hahahahahahaaa......

Someone....
Please explain keyh...
Nak taw gak pea itu GIGOLO...
Thank You....
Sekian....

Saturday, April 23, 2011

LaG!-LaG! HaYaK!...

Adoii la... Lagi2 hang out at HAYAKI....
Semalam pom kesorangan gak at cinim...
Ri nim kesorangan lagi....
At hayaki gaks...
Pea nak jadi laaa.....

Daa beberapa hari aku hang out sorang2...
Cam xde teman g2....
Hurmmm.... Sedih weyhhh wase....
Cam nim ah if xde gewam.....
Nop jerit wase......
Hohohoho.... Gorm moleppp....

Hurm..... Daa la sebulan jew lagi tinggal...
Pas nim daa nak balik kampung daa...
Waaa..... Uwaaaa.....
Xnak balik lagi......
Nak dup cinim g.......
Hurm......
Balik nim nop pujuk aboh....
Hihihihihiiiiiiiiii......

Ibu ok jek... Xkisah ngat aku nak dup anew2 pom...
Janji pandai jage diri daa laa...
Nim pom aku daa belajor berdikari sendiri...
Kakak ku punye pasal laa nim....
Haishhhh.....
Actually aku pom daa boleyh la idup berdikari nim...
Juz part yang aku xleyh nyer,
if korang daa mula manjakan aku....
Hahahahahaaa.....

So, my beloved sis n korang2 seme....
(Saper yang berkenaan toh..)
Jangan laa terlalu manjakan aku erk....
T makin naik lemak ade ahh aku nim....
Heheheeehehehe......
If korang xmanjakan aku pom,
aku still sayam korang....
Kalo korang manjakan aku...
Lagi laa aku sayammm korang....
Hahahahahaa......

Melepak sorang2 nim...
Sempat gak laa aku snap picta...
Huhuhuhuhuu.....
Then......
Nim laa picta yang sempat di snap tadi...
Cam mongok jew....
Rambut pom ntah pape da jadik nyer...







Friday, April 22, 2011

KeSoRaNgAn AgA!n...

Now at HAYAKI...
So bored with someone....
Hurmmm.....
Lonely n lonely......
Grrrr......
My beloved sis.....
Cepat datang....
So bored without u....

Huhh...
Daa xtaw nak tulis pea nim.....
Geramm seyhh.....
Wase cam nak giler daaa.....

Thursday, April 21, 2011

New SoNg Fr0m NANA...

Bangun tidow terus masak air...
Then buat susu...
 Terasa oke laa sket perut aku nim...
 Daa berapa hary aku cuba bertahan
 dari makan nasi or makanan berat...
Diet la katakan....

Ade laa sorang mamat nim,
 cakap perut aku daa buncit...
Soh aku control makan laa.....
Alahai... Mengata orang,
die pom same jek....
Buncit gakss...
Huhuhuhuhuhuhuuuuu.......

Aikss.....
Terstory benda lain daa....
Nak story about this song,
but terstory sal diet mendiet lak uh....
Fenimmm seyh.....
Huhuhuuuu.......

Actually, tadi terpasang la radio suria fm toh...
Then terdengar la dorang cerita sal album terbaru NANA...
Lagu2 die.... Pearrrggghhh...
Best siotttt....
Daa dapat tajuk, terus aku download...
Cepatt seyhh.....


SEMAKIN JELAS - NANA

Dahulu ku merasa
Dunia berputar
Bila kau tinggalkanku sendiri
Tidak aku mengerti
Saat kau lafazkan
Kasihmu telah tiada lagi
Semakin jelas semuanya kini
Yang pasti
Ku tahu apa yang ku mahu
Dan kini
Telah ku pujuk hatiku ini
Lupakan kesedihan lalu
Dan kini
Inginku lukis cerita cinta
Dengan coretan yang berbeza
Gantikan hari kelam dengan ceria
Hiasi hatiku dengnan senyuman
Oh....
Pedih masih terasa
Waktu kau lafazkan
Cerita curangmu dengan dia
Semakin jelas semuanya kini
Yang pasti
Ku tahu jalan pilihanku
Dan kini
Telah kupujuk hatiku ini
Lupakan kesedihan lalu
Dan kini inginku lukis cerita
Dengan coretan yang berbeza
Gantikan hari kelam dengan ceria
Hiasi hariku dengan senyuman
Ku yakin mula saat ini
Hidupkan teguh walau bersendiri
Bila cinta kembali
Hati terbuka untuk bahagia
Gantikan hari kelam dengan ceria
Hiasi hariku dengan senyuman
Dan harapan
Dan kini
Telah kupujuk hatiku ini
Lupakan kesedihan lalu
Dan kini
Inginku lukis cerita cinta
Dengan coretan yang berbeza
Gantikan hari kelam dengan
Hadapi hari-hari bahagia



TAK TAHAN - NANA

Ku diam
Dan ku cuba sabar
Ku tahan
Tapi ku tak bisa
Kau tetap sama dan sama
Tak pernah berubah
Aku kesal..
Sudah ku bilang
Jangan
Tapi kau masih
Sama
Tak tahan ku tak tahan
Dengan sikapmu yang mata keranjang
Lirik-lirik semua perempuan
Meski ada aku didekatmu
Tak tahan ku tak tahan
Dengan sikapmu yang mata keranjang
Lirik-lirik semua perempuan
Meski ada aku didekatmu
Kau tetap sama dan sama
Tak pernah berubah
Aku kesal..
Sudah ku bilang
Jangan
Tapi kau masih
Sama
Tak tahan ku tak tahan
Dengan sikapmu
Lirik-lirik semua perempuan
Meski ada aku didekatmu
Tak tahan ku tak tahan
Dengan sikapmu yang mata keranjang
Meski ada aku didekatmu
Tak tahan ku tak tahan
Dengan sikapmu yang mata keranjang
Meski ada aku didekatmu
Pergilah oh pergilah 3x
Aku sudah tak tahan
Pergilah oh pergilah 3x
 
 

Wednesday, April 20, 2011

CoPy & PaStE...

Ape yang aku nak tulis nim xde kaitan nan sape2 pom...
But aku terasa gak la sket3...
Xbanyak pom..... Sket jew....
Huhuhuhuhuhuhuuuuu.....

Time ngah skodeng2 blog aku nyer akak,
aku tertarik nan satu entry yang baru jew die update...
Ralix jew aku bace story toh....
Berulang2 kali lak uh aku baca....
Cam xpuas aty g2....
Aku baca sampai la aku paham pea yang nak di sampaikan toh....
Hohohohohoo...

So, now aku daa copy ntok korang baca gak...
Sory la sis, copy xmintak izin...
Btw, i sayamm u... N then, kata2 u toh,
pearrgghhh.... I LIKE....
Banyak tol idea2 u time update entry nim yerk....
I PROUD WITH U SIS...
Hehehehehee...
Die punyer title.... Ohh no...
HERE -----> (jahat..baik..dosa..pahala..seks..maksiat,renung2kan)

seorg lelaki klu d tny/bckap bab nk cari calon menantu untuk mak a.k.a bini tdr sekatil untuk diri sndr,psti majoriti lelaki akn bg list ciri2 wnita idaman/plihan hati sprti bertudung sb bertudung itu mampu mngaburkan sgala kejahatan yg dilakukan, evrything baik. xnk yg seksi2 sb seksi2 ni jnis perempuan x elok,x pndai jaga aurat, itu antara ranking yg tertinggi ciri idaman wanita yg lelaki nk buat bini.

kisah 1:
terjadi 3 tahun lps, dia mengaku dgn ak yg dia mmng jnis kaki 'makan' ank dara org. mcm2 perumpamaan dia bg,'letak ikan dpn kucing,xkan kucing nk biar' @ 'dh dia bg dgn mudah, apa lg manfaat jelah'. n slh seorg prmpn yg dia 'makan', ak kenal w.pn x rapat mana. that gurl dari luaran ckup sopan, bertdung, kecil molek orgnya n krj sbg guru smbilan yg mngajar kafa. tapi soal nafsu, ada ke sesiapa yg brani jamin wanita yg sbegitu rupa xkan serahkan tubuhnya sekalipn skdr gentel menggentel pada seorg lelaki yg bukan pasangan halalnya??? lps kwan aku puas dgn minah ni, dia rembat prmpuan lain plk scra snyp2. n secara ayt kasar n ringkas d simpulkan bhwa kwn ak hny inginkan kepuasan dri prmpn sb hakikat sbnrnya dia dh ada makwe yg PASTI. yg syoknya kt cni makwe,kekasih hati pujaan diri yg dh sah2 nk d cop sbg isteri ni, mmng kwn ak x prnh sentuh,jaga elok. sperti kata org 'LELAKI, KLU DIA BETUL2 NK KAN PEREMPUAN TU,DIA AKN JAGA N XKAN SENTUH SELAGI BUKAN MILIKNYA'. relevan ke ayt tu??penghujung crita, kwn ak ni, dtng pada ak n bgth 'hubungan kami dh putus sb rupa2nya dia tdr dgn lelaki lain'.hahahahahahah msa tu rasa nk gelak terguling2 pn ada,simpati pn ada. klu kau jenis kaki mkn ank dara org, TOLONG LA SNGT2..JGN MENGHARAPKAN PARTNER KAU TU AKN SETIA nk mampus, complete untuk jadi istri kau. yeah!!! kau jga makwe kau, x sentuh, syg gilababi, tpi blakang dia, kau 'makan' gurl2 lain n blakang kau plk makwe bakal bini kau yg kau syg2 tu juga senang2 curang n TDUR dgn jantan lain. kau x sentuh dia,org lain yg tolong sentuh bg phak kau, sb kau konon2 terlalu pandai JAGA dia sngt,sma2 setia, fair la. tapi 1 yg ak ckup hormat kwn lelaki aku ni sb skalipn ak pakai seksi, pakai mini skirt duk tertonggeng smp nmpk panties pn, dia x prnh ambik ksempatan nk sentuh raba breast.punggung @tubuh bdan ak. prnh ak duduk ats peha dia dgn baju terdedah yg amt sngt d dada,klu tunduk smemangnya pst nmpk lurah smp ke dlm,tp dia x prnh buat sntuhan 'meraba'.n sesungguhnya tubuh bdan ak x d nodainya w.lau seinci. bahkan klu saat ak pakai seksi n ada rmi lelaki selain dia, cpat2 dia sruh ak pakai pakaian sopan ckit :P

kisah 2:
b4 dia kawin, dia merokok, kaki clubbing, n part paling syok..tdr dgn lelaki.biasalah nafsu yg x songsang smemangnya terarah pada jntina yg x sama. partner dia, sorang suami org yg xde zuriat n yg sorng lgi lelaki bujang tang..tang.., 1 yg pasti..mak bapak dia dh bg didikan agma yg cukup secukupnya. time dia msuk hotel dgn laki org, laki bujang ni akn g intip. time dia msuk hotel dgn lelaki bujang, laki org ni plk yg g intip. mreka bertiga sma2 tahu,sma2 sedar. class kan story ni. laki org ni ada bini yg krj doc tpi x dpt nk berikan zuriat, smntra lelaki bujang ni plk kaki minum, kaki tdr prempuan n selayak ayt, lelaki rosak x layak n x boleh jadi 'suami' org. nk d buat kisah,jodoh dia dgn lelaki bujang sb katanya xnk ada mslah klu kawin dgn laki org sekalipn wfe dia dh bg izin. bgus!!! my frenz,pilihan yg tepat krna 1 risiko sbg perampas dia dh mmpu tolak. sapa kita nk tentukan kebahagian @ keinsafan seseorg??? alhamdulillah,skrng dia bhgia dgn lelaki bujang 'telampau' yg jdi pilihan dia. laki bujang tu mmpu jadi suami yg btnggungjwab skrng, rmhtngga mreka bhagia(gaduh tu biasa la adt rmhtngga), n yg penting mmpu jadi seorg pembimbing. my frenz plk, dari gadis smoking skrng dh xde mcm tu lg, hny laki yg bertakhta d hati, dari x pandai lngsung masak, 1 apa pn x pandai, x reti..la ni smu dh terrer, jadi ibu pada ank2 yg comel, pndai urus rmhtngga. smunya dia blajar dri 0. apa yg ak slut dlm situasi dia, dia x silap memilih psangn. dia x d kencam sklipn life style dia mcm tu sb laki bujang tu pn sedar, nk ckp org teruk..kau pn belipat kali ganda teruk,hncur. elok lah ada lelaki mcm dia yg sedar manusia itu x sempurna.

kisah3:
muda lagi orgnya,cntik manis,berpelajaran..tapi sbg manusia,sjauh mn bijak pandai, berhati2 pn, kita tetap xkan thu apa ujian dugaan yg bakal d uji pada kita d dpn hari. still berkisar pasal kesilapan menyerah diri pada lelaki yg belum tentu jadi muhrim kita. nmpk teruk kan seorg prmpn snggup menyerah diri dgn mudah n hny bsandar pada nfsu, pengakhirannya smu musnah. prnh x tngok dari sudut lain...smu itu pengakhiran yg m'musnahkan @ itu d namakan permulaan hidup??skali tersilap, terus ada benih.kndungn 5 bulan baru tahu ada nyawa lain, lelaki pujaan enth ke mana. xde sapa tahu skalipn teman serumah,mak bapak jauh skali. ending crita..bby slamat d lahirkan n secara rela bby d serahkan kpd kluarga angkt. hdup hrus d truskan n i'm proud dgn gurl tu sb snggup usung perut seorg diri slma 9 bulan n lps bsalin je dia mndpat smngt baru tnpa d perlekehkan oleh org yg menolongnya. biasa la,insaf mcm mn pn psti ada mulut sial yg bckap. apa yg psti mulut sial yg bckap tu x prnh2 insaf duk kangkang kaki kt jntan tapi berlagak ALIM. still rasa slamat sb tiap kali LEKAT..allah permudahkan untuk bnda tu 'jatuh'.

kisah 4:
kawin ats dasar cinta, smu nmpk ok, dialah wanita pilihan hati..bla..bla..bla..yada..yada..yada...smu indah. istri solehah. sopan sntun xde cacat celanya. halus lembut gadis melayu yg sapa tngok pn pst d sunting jdi permaisuri hati.  tapi knp pengakhirannya sbuah pnceraian??? mn silap laki smp istri boleh nusyuz, bhbungan dgn jntan lain siap tdr skatil lg??? mn prginya penglihatan seorg lelaki yg melihat wnita idaman seorng wnita yg ckup sempurna untuk jadi pndamping hdup??sapa yg hrus d persalahkan..??? tkdir/pengajaran/kesilapan @ sememngnya lelaki mudah tertipu dgn kelembutan luaran seorg wnita...., asl buat manis, sopan, bertudung,pndai msk..like evrything perfect sglanya..kita scra automatik akn d cop sbg 'perempuan baik' yg xkan buat silap.

 p/s:
kisah2 sekeliling yg patut manusia yg blagak sempurna x buat salah patut renung2kan. sapa kita sbg manusia yg tiap2 hari buat silap nk mengadili kisah dosa pahala,baik jahat org lain??? kita x sempurna, x semestinya jahat awl maka kita akn jahat selama2nya. x semestinya alim awl, blakang2 hari kau xkan buat kejahatan termasuk mksiat @ dosa2 lain. blajar trima kesilapan,kesalahan diri sndr adalah permulaan yg baik untuk menerima silap slah org lain skalipn apa yg d buat org lain tu x terjadi pda kita. setiap org d duga dgn dugaan yg berbeza. jahat..buat seks x menggambarkan dia seorg lelaki/wnita yg jahat. ini hnylah pndapat ak krna ak bkan sorg yg alim, bukan seorg wnita yg bertudung..bukan jga sorg wnita yg x prnh buat silap tapi yg pasti ak x prnh sesekali lngsung MEROKOK @ MASUK DISKO.oh ya sosial seseorg x semstinya dia dh X BERDARA n x sosialnya seseorg x semstinya dia msh BERDARA!!!!, serah tubuh bg ak bukan d ketegorikan sbg seorg yg mmpunyai mslh sosial/liar tpi ia bkaitan dgn nfsu. pak2 haji yg alim,kaki msjid tu xde pn yg kaki disko tapi ada jgk kes yg rogol ank cucu..itu smu terjadi sb NAFSU.nafsu jga bukan terbit krna bpkainan seksi ok!!! nor suzaily mokhtar d bunuh bkn krna berpakaian mini skirt.

ToP!k YaNg MeRaBaN G!LeR...

Topik today about marriage...
Patut kew kite kawin nan seseorang toh
bile die daa ajak kite????
Yang menjadi persoalannya kawin kat GOLOK....
Patut kew kite terima....?????
Huhh.. Fenimm seyh....
Topik lakk meraban jek..
Nape lak aku tetiba jew leyh kuor topik mengarut camnim????
Hahahahahahhaa.....

Aisshhhh...
Xkan la sampai aku nak kawin at sana lak???
No wayyyy..!!!
But, xmustahil annn???
Hurm... Anyway, arap ngat aku dijauhkan
dari seme nim....
Hurmmmmmmmmmm.....

Kat bawah nim statement aku copy at laman sesawang tadi..
Selongkar punya selongkar,
aku tertarik nan die nyer soklan toh...
Hurmmmmm.....


Dilema status nikah di Thailand...

Soalan:
Saya dan suami telah melangsungkan perkahwinan di selatan Thailand tiga bulan yang lepas. Kawan-kawan menasihatkan agar saya mendaftarkan perkahwinan di Malaysia kerana perkahwinan saya dianggap tidak sah jika tidak berbuat demikian. Suami saya bersikap acuh tak acuh dan enggan mendaftarkan perkahwinan kami. Apakah status perkahwinan saya sebenarnya? Benarkah pernikahan kami tidak sah kalau tidak didaftarkan di sini? Adakah saya masih boleh mendaftarkan perkahwinan kami selepas tiga bulan kahwin? Bagaimana jika suami saya enggan?

Jawapan:
Terima kasih atas kesudian puan berkongsi dilema yang puan hadapi. Diharap nasihat yang kami berikan di sini sedikit sebanyak dapat membantu puan.

Nasihat yang diberi oleh kawan-kawan puan itu memang ada benarnya. Seksyen 31 (2) Akta Undang-Undang Keluarga Islam (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1984 menyatakan bahawa pasangan yang berkahwin di luar negara tetapi sudah kembali ke Malaysia perlu mendaftarkan perkahwinan mereka di sini.

Bagaimanapun, puan tidak perlu bimbang. Pendaftaran ini mesti dibuat dalam masa enam bulan dari tarikh puan atau suami atau kedua-duanya sekali kembali ke tanah air. Dengan kata lain, puan masih ada masa untuk mendaftarkan perkahwinan puan.

Selain itu, Seksyen 34 akta yang sama turut menyatakan jika perkahwinan itu dilangsungkan secara sah menurut hukum syarak, ia tidak menjadi tidak sah semata-mata atas sebab tidak didaftarkan.

Namun, adalah diingatkan agar puan dan suami mendaftarkan perkahwinan dengan segera. Seksyen 31 (5) menyebut bahawa, sekiranya perkahwinan itu lewat didaftarkan, ia boleh didaftarkan kemudian tetapi tindakan akan diambil terhadap puan dan juga suami.

Tindakan yang dimaksudkan adalah denda tidak melebihi RM1,000 atau penjara tidak lebih dari tempoh enam bulan atau kedua-duanya sekali. Ini berdasarkan Seksyen 125 (2) akta yang sama.

Walaupun status perkahwinan puan dan suami dianggap sah mengikut hukum syarak, namun dalam ketiadaan sijil nikah yang sah di sisi undang-undang Malaysia, sebarang perkara yang memerlukan mengemukakan sijil nikah tidak akan dapat puan lakukan. Sebagai contohnya, untuk mendaftar kelahiran anak daripada perkahwinan tersebut, pihak Jabatan Pendaftaran Negara memerlukan sijil nikah yang sah di sisi undang-undang keluarga Islam Malaysia.

Malah, puan juga tidak akan dapat menuntut hak puan sebagai isteri, contohnya dari segi nafkah, hutang mas kahwin, harta sepencarian mahupun pembahagian harta pusaka di masa hadapan.

Jika suami puan masih tidak mahu mendaftarkan perkahwinan, puan bolehlah mendaftarkannya sendiri. Tidak perlu menunggu suami puan.

Semasa pendaftaran perkahwinan nanti, puan perlu mengemukakan sijil perkahwinan atau sebarang bukti lisan atau bertulis bahawa perkahwinan puan ada dilangsungkan. Puan juga perlu mengemukakan sebarang butir-butir yang dikehendaki oleh Pendaftar Perkahwinan.

Kemudiannya, puan perlu mengisi borang permohonan pendaftaran perkahwinan dan menandatangani perakuan yang terdapat di dalamnya. Seterusnya, puan dan suami akan dibekalkan dengan sesalinan sijil pendaftaran perkahwinan yang telah diperakui sah (Seksyen 31 (2) (a) hingga (c)).

Monday, April 18, 2011

LeB!h KuRaNg SeBuLaN LaG!...

U all know, masa ntok aku berada
di negeri Kelantan nim tinggal
lebih kurang sebulan jew lagi....
Siyesly, aku sedih ngat nak tinggalkan
negeri nim.....
Macam laa pasnim aku xleyh datang daa ann????

Actually aku sayang nak tinggalkan korang seme....
Member2 aku seme....
Yang memahami diri aku n yang selalu manjakan aku...
N semestinya aku sayang ngat nak tinggalkan
aku nyer sweetheart....
Sape lagi kalau bukan
AHMAD NOOR FAIZ BIN RAMLI...

Hurmmmm......
Sedih ngat wase....
Memang dulu aku daa janji nan korang seme
nak carik kerja kat sini n stay nan Kak Yati...
But, pas kejadian tempoh hari,
aku wase aku nak pergi jauh2 lak dari die...
Supaya hati aku xterluka lagi....
Tapi hati aku berat untuk membuat keputusan...

Patutkah aku stay sini n biarkan hati aku terus terluka,
atau pergi jauh dari sini n terus sambung study lagi????
Yang mana satu perlu aku pilih??????
Aku keliru sangat2.....
Terlalu berat untuk meninggalkan orang yang
paling kita sayangi....
Tetapi aku terpaksa....
Terpaksa demi masa depan aku jugak....

Kalau betullah jodoh aku bersamanya,
xkira dimana sekalipun kami berada,
tetap kami bersatu jugak.....
Kalau dah suratan takdir antara kami hanya kawan,
aku pasrah menerima segalanya...
Kehidupan harus diteruskan, right?????

Sunday, April 17, 2011

MeMoR!eS At LaTa TeMbAkAh...

Ri jumaat lepas aku, Paih, Capak, Pok Jak, Naim, Eming n Kak Yati
gi picnic at LATA TEMBAKAH....
Hurm.... Actually aku xwase hepi pom...
Ntah la, mb sbb pagi2 lagi da gaduh nan Paih..
Geram ngat at die.....
Janji kul 11... Last2 kul 1 baru bertolak...
Mana aku xhangin nyer....

Mengamuk sakan aku pagi toh...
Habis benda aku terajang....
Xboleyh nak control seyh....
Daa taw aku nim jenis hot temper,
still buat perangai gak.....

Sampai sana, dorang still pujuk2 aku...
Mana x nyer, muka aku da cam babun aku wase...
Hahahahaaaa.....
Mongok jew wase tunjuk muka cam2
kat dorang.....
Waaaaa... Malu siooottt.....

Betul kata dak2 nim....
Aku akan patoh nan Paih.....
Memang pom..... Yang toh aku xnafikan....
Nape la aku leyh jadi cam2 sekali bile nan die...
Aisshhhh..... Patoh giler aku nan die....

Hurmmm.......
Last2 toh baru aku wase hepi ket..
Bab Paih n dak2 nim manjakan aku....
Suka ngat dorang manjakan aku....
Macam laa aku nim budak kecik....
Huhuhuhuuuuuu.....

At last, hati aku terubat ngan layanan Paih...
So sweeettttt....
N thanks a lot ABE IHH...
Sayamm kamooo ketat3.....
Sampai bila2 Ieyla akan kenang semua nim....
~~~Ngeeeeeeee...

Dan yang sedih nyer....
Kitorang xdan snap picta....
So xde memories ahhh at sane....
Hurmmm... Sokey. next time de lagi ann..???
Sempat ke aku nak cipta memories nan dorang lagi???
Sebulan lagi aku stay cinim....
Sedih nyer nak tinggalkan korang seme....
I'll going to miss u always....

Thursday, April 14, 2011

CaLeR RaMbUt Aga!N...

Pea nak jadi nan aku nim..
Haish....
Sekali lagi pi caler rambut...
Daa macam2 caler kat rambut aku nim..
Da cam orang sengaL lak.....
Huhuhuhuhuuu.......

Caler... pas2 caler lagi....
Caler lagi... n caler lagi..........
Lalalalalalaaaaa......
Ntah la.... Mongok jew wase.......
Ri 2 daa la pi potong rambut....
Nim caler lak.....
Macam2 keje bodoh aku buat....
Lepas satu, satu....
Pas nim ntah pea lak aku nak buat....
Hehehehheheheee....



PeR!Eod T!mE...

Arrrggghhhh.....
Dah 2 hary aku menanggung kesakitan akibat perieod...
Sungguh.... Sangat sakit.....
Jarang2 sekali macam nim...
Perasaan tidak selesa hanya bermain2 dimindaku...
Siapa yang pedulikan aku kalau bukan my sis...
Hurmmmmmmmmmmm....

Dah laaa esok nak g picnic....
Xkan aku nak tengok jew orang bersuka ria???
Sedangkan aku..??????
Huhhh... So stressss.....

Harap2 kesakitan n perasaan tidak selesa
ini akan berakhir......
Please.... please.... n please........

Wednesday, April 13, 2011

KoReaN SoNg...

Like this song so much.....
Really... really... really likessssss......
First dengar time skodeng aku nyer member blog....
Dengar jew terus jatuh aty....
Hahahahahaaa.....
Btw nasib baek xminat at tuan die....
~~~~Ngeeeeeeeeee.....

Time tuh xtaw pom tajuk pea....
Dengar jew taw...
Hehehehehee.....
Puas suda aku mencari2 apekah tajuk lagu nim....
But, still xjumpe gaks.....
Akhirnya, aku menebalkan mukaku
yang cute nim dengan bertanya at
empunya blogger tuh sendiri...

Akhirnya.... Yes....
Sudah ku taw tajuk lagu tuh....
Heheheheheee...
Hurmmmmmmmm......

Thanks a lot to ensem boy....
Btw i da amik lagu u....
Nice song.....
Really... really... really like....
Title this song
I'm A Loner by Cn Blue...
Korea n taiwan artist....








Korean

(외톨이야 외톨이야
외톨이야 외톨이야)
봐봐 나를 봐봐 똑바로 내 두 눈을 봐
거봐 이미 너는 딴 곳을 보고 있어
check it one two three 시계바늘만 쳐다 보는 게
말 안 해도 다른 사람 생긴걸 알아
(Rap)
요즘 넌 나 아닌 다른 사람과 만남이 잦더라
이제는 먼저 전화도 걸지 않더라
나랑 있을 때는 하루가 1초라도 넌 내 앞에서 요즘 하늘만 보더라
Oh~ I know your mind 이미 너와 나의 거리
멀어진 그리고 벌어진 남보다 못한 우리 사이
# oh baby 외톨이야 외톨이야 daridiridara du~ 외톨이야 외톨이야 daridiridara du~
외톨이야 외톨이야 사랑에 슬퍼하고 사랑에 눈물짓는 외톨이
sad sad sad sad sad sad sad tonight 가슴이 아파
Oh no no no no no body knows 맘 몰라
one two three four five six seven night 수 많은 밤을 세우며 나를 달래고 있어

(Rap) 차라리 다른 사람 생겼다고 내가 싫으면 싫다고
차라리 솔직하게 말해줬다면 난 너를 죽도록 미워하진 않았을 텐데
check it one two three 네 말을 되새겨 봐도 이리저리 둘러대는 거짓말이야

# 반복
사랑이 가네 사랑이 떠나네
(한 사람을 그리고 한 사랑을 내게는 익숙했던 모든 것들을)
이 밤이 가면 널 지워야겠지
(그래 나 억지로라도 너를 지워야겠지 날 버린 널 생각하면 그래야겠지)
(Gone Gone my love is gone)
외톨이야 외톨이야 daridiridara du~ 외톨이야 외톨이야 daridiridara du~
외톨이야 외톨이야 사랑에 아파하고 사랑을 기다리는 외톨이
sad sad sad sad sad sad sad tonight 꿈 이길 원해
Oh no no no no no body knows 날 몰라
one two three four five six seven night 수 많은 밤을 세우며 눈물 흘리고 있어



ROMANIZATION

*외톨이야 /I'm a Loner/Alone*

oetoriya oetoriya
oetoriya oetoriya)
bwabwa nareul bwabwa ttokbaro nae du nuneul bwa
geobwa imi neoneun ddan goseul bogo isseo
check it one two three sigyebaneulman chyeoda boneun gae
mal an haedo dareun saram saenggingeol ara

(Rap)
yojeum neon na anin dareun saramgwa mannami jatdeora
ijeneun meonjeo jeonhwado geolji andeora
narang isseul ttaeneun haruga 1chorado neon nae apeseo yojeum haneulman bodeora
Oh~ I know your mind imi neowa naui geori
meoreojin geurigo beoreojin namboda motan uri sai

# oh baby oetoriya oetoriya ddaribiriddaradu~ oetoriya oetoriya ddaribiriddaradu~
oetoriya oetoriya sarange seulpeohago sarange nunmuljitneun oetori
sad sad sad sad sad sad sad tonight gaseumi apa
Oh no no no no no body knows mam molla
one two three four five six seven night su manheun bameul seumyeo nareul dallaego isseo

(Rap)
charari dareun saram saenggyeotdago naega sirheumyeon sirtago
charari soljikhage malhaejwotdamyeon nan neoreul jukdorok miwohajin anhasseul tende
check it one two three ne mareul doesaegyeo bwado irijeori dulleodaeneun geojitmariya

# Repeat
sarangi gane sarangi ddeonane
(han sarameul geurigo han sarangeul naegeneun iksukhaetdeon modeun geotdeureul)
i bami gamyeon neol jiwoyagetji
(geurae na eokjirorado neoreul jiwoyagetji nal beorin neol saenggakhamyeon geuraeyagetji)
(Gone Gone my love is gone)
oetoriya oetoriya daridiridara du~ oetoriya oetoriya ddaribiriddaradu~
oetoriya oetoriya sarange apahago sarangeul gidarineun oetori
sad sad sad sad sad sad sad tonight kkum igil wonhae
Oh no no no no no body knows nal molla
one two three four five six seven night su manheun bameul seumyeo nunmul heulligo isseo



TRANSLATIONS

*외톨이야 /I'm a Loner/Alone*

(I'm a loner. I'm a loner.
I'm a loner. I'm a loner.)

Look, look at me, me. Look at me straight in the eyes.
Look, you are already look at elsewhere.
Check it one two three, you only keep looking at the clock.
You don't have to tell me. I know you got someone else.

(Rap)
You've been meeting someone else often lately.
You don't even call me first anymore.
When you are with me, you would only look at the sky even if a day is a second long.
Oh~ I know your mind. The distance between you and I.
Getting farther and wider. We are no better than strangers.

# oh baby I'm a loner, I'm a loner. daridiridara du~ I'm a loner. I'm a loner. daridiridara du~
I'm a loner, I'm a loner. I'm a loner being sad at love, shedding tear at love. sad sad sad sad sad sad sad tonight. My hurt hurts.
Oh no no no no no body knows, how I feel.
one two three four five six seven night, I'm cheering up myself passing many nights awake.

(Rap) If you had just told me honestly
that you got someone else. That you hate me.
Then I wouldn't have hated you to death.
check it one two three. Remembering your words, they are all silly lies.

# Repeat

Love is going. Love is leaving.
(One person and one love. Everything that I've been used to)
I should erase you after tonight.
(Yes, I should force myself to erase you. I should do so since you abandoned me)
(Gone Gone my love is gone)

I'm a loner, I'm a loner. daridiridara du~ I'm a loner, I'm a loner. daridiridara du~
I'm a loner, I'm a loner. I'm a loner hurt by love and waiting for love.
sad sad sad sad sad sad sad tonight, I want this to be a dream.
Oh no no no no no body knows, no body knows me.
one two three four five six seven night, I'm crying passing many nights awake.

Tuesday, April 12, 2011

DaDaL! - D!SaAt Aku MeNc!NtA!mU...


Dadali - Disaat Aku Mencintaimu

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi,
Di saat aku mulai mencintaimu,
Berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta...

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…

Semoga engkau kan mengerti, tentang perasaan ini,
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta,
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu,
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…

My G!rLfR!eNd !s A GuM!h0...

My Girlfriend Is  A Gumiho...
Korean drama yang boleyh dikatakan menarik...
First cerita, memang kelakar lol..
Banyak babak2 menarik n tentunya
menonjolkan babak2 yang kelakar...
Aku tersenyum sendiri menonton drama nim...
Dah la tengok sorang2 lak uhh...

Kelmarin, seharian aku mengadap drama nim..
Sampai habis lak uhh 16 episod...
Kul 3 pagi baru tidow...
Asyik ngat nengok....
Kalu member2 aku taw,
mesti dorang cakap aku giler...
Taksub ngat nan citer korea....
Yelah, mane x nyer...
Mengadap drama bersiri lam 1 hari jew....
Huhuhuhuhuuuu.....

Btw... Ending story sedih ngat....
Keluar gak larh air mata nim....
Heheheheee....
Akhir nyer bersatu gak dorang....
Cam romantik g2....
So sweetttt.... Mmmmm....

Dah la pelakon pom hensem2 lake....
Cute giler.......
Jatuh haty lak aku.....
Huhuhuuu.......
Agak2 if jumpa, memang pengsan terus....
~~~Ngeeee...

Title: 내 여자친구는 구미호 / My Girlfriend is a Gumiho
Chinese Title : 我女友是九尾狐
Also known as: My Girlfriend is a Nine-Tailed Fox
Genre: Romance, comedy, fantasy
Episodes: 16

SYNOPSIS
Cha Dae Woong accidentally releases a gumiho,
a legendary fox with nine tails that eats the
livers of humans. When he finds out that she is a gumiho,he ends up doing crazy things
to prevent the girl from eating his liver.

CAST
Lee Seung Ki as Cha Tae Woong
Shin Min Ah as Gumiho
No Min Woo as Park Dong Joo
Park Soo Jin as Eun Hye In
Byun Hee Bong as Cha Poong (Dae Woong’s grandfather)
Yoon Yoo Sun as Cha Min Sook (Dae Woong’s aunt)
Sung Dong Il as Ban Doo Hong
Hyo Min as Ban Sun Nyeo
Kim Ho Chang as Kim Byung Soo

Lee Seung Ki & Shin Min Ah



No Min Woo & Shin Min Ah

Lee Seung Ki/Cha Tae Woong


Shin Min Ah/Gumiho


No Min Woo/Park Dong Joo

Sunday, April 10, 2011

NeW Ha!R...

Wahhh.....
Petang semalam aku nan my sis
p potong rambut.....
Actually sayang gak ann nak potong...
But, terpaksa ahh....
Rambutku dah rosak...
Huhuhuhuuu.....
N i want new style also....
Heheheheheee.......

I dont know comeyy or x....
But my sis n all my frend ckp comeyy...
Huhuhuuuu.....
Bergaya sakan laa aku wit new hair...
Ngeeeee......

So....
Time to upload new picta....
Picta wit new hair...




Thursday, April 7, 2011

T!bE2 !NgAt D!Er ~~Pa!H~~

Ntah naper saat nim aku teringatkan die...
Padahal antara kami xde pape pm...
Aku nan die juz TEMAN TAPI MESRA...
Xlebeyh dari tu....
Aku memang sayangkan die..
N aku tahu die pun macam 2 gak...
Die selalu take care of me...
Always....
Sampaikan aku terasa rimas bile semua
kegiatan harianku die amik taw...
Dengan sape aku keluar, aku pergi mane...
I know, die juz nak jage aku...
Xnk ape2 terjadi....
But, aku ase aku leyh jage diri aku sendiri...
N now, die pun da semacam mengongkong....
Jarang sangat nak bagi aku hang out nan member2 aku...
Cakap juz TEMAN TAPI MESRA....
But da semakin lebih3...
Haishhh.... Btw okey la tuh ann...
Amik berat sal aku...
Huhuhuhuhuhuhuuu.........
Ape2 pun, aku sayang die...
Sayang sangat2.........
Hope our friendship kekal sampai bile2...

P/S: Hanya aku n die jew yg taw ape yg
       tersirat n tersurat..
       So, dont judge we by a cover....
       If nampak aku n die terlebih mesra,
       don't jeles3 keyh.....
       Nothing happen between us...

Sunday, April 3, 2011

My S!S WeDd!Ng...

Assalamualaikum....
Seminggu sudah aku dop update entry...
Balik kampung seyh...
Cuti mid sem n then adik aku kawin...
So tired....
Banyak keje kena buat time dup kampung tempoh hari....
Huhhhh.... Btw berbaloi gak laa....

Hurm....
Tanggal 1 April 2011 adalah hari
keramat lam keluarga kami...
First wedding lam family aku...
Da jadi bini orang sudaa my sis...
Hope die akan bahagia laaa nan die nyer husband...
Aku sebagai kakak,
hanya boleyh mendoakan kebahagiaan mereka berdua...
Ape yang penting die boleyh menjadi
seorang isteri yang solehah...
Aminnnn.....

Xkisah laa die langkah bendul ke hape...
Yang penting die daa jumpe nan someone yang
boleyh take care die...
Aku???? Hurm.. Actually aku xkisah pun...
Da jodoh die sampai awal...
Nak buat macam mane ann???

Ramai yang tanye turn aku lak biler...
Hahahahaa......
Ase kelakar gak bile ditanye soklan cam2...
Aku ntah biler nak kawin....
Mb lambat g laaa jawab nyer...
Calon pun xdop g...
Cam ner nop kawin....
Huhuhuhuhuuuuu.....