About Me

My photo
Hello there humans... Welcome to my simple blog. My name Siti Norshakila... U all can call me Ieyla... Now im 21 years old. I was born on 25 November 1989. Asl Pahang, d'besarkan at Terengganu n now at Kelantan, study here in E-Business at Cosmopoint College... I came from mixed blood family, malay, chinese and thai... Im a simple person, slalu senyum, bnyk ckp, ske jln2, shopping, giler music.... Ske baca novel (pnh b'cta2 nk jd seorng novelist.. Ahakzz..) Hot tempered, but cpt sjuk.. Caring???? Blh laa... Hahahaaa... Slain tu pantang tengok camera, msti nk snap!!! Satu lg, perangai cm bdk2, tp penyegan.... Actually, my blog is where i express my feeling and the place where i can be my self... U can read my blog n if u don’t like or hate its, i don’t care...

Wednesday, April 20, 2011

CoPy & PaStE...

Ape yang aku nak tulis nim xde kaitan nan sape2 pom...
But aku terasa gak la sket3...
Xbanyak pom..... Sket jew....
Huhuhuhuhuhuhuuuuu.....

Time ngah skodeng2 blog aku nyer akak,
aku tertarik nan satu entry yang baru jew die update...
Ralix jew aku bace story toh....
Berulang2 kali lak uh aku baca....
Cam xpuas aty g2....
Aku baca sampai la aku paham pea yang nak di sampaikan toh....
Hohohohohoo...

So, now aku daa copy ntok korang baca gak...
Sory la sis, copy xmintak izin...
Btw, i sayamm u... N then, kata2 u toh,
pearrgghhh.... I LIKE....
Banyak tol idea2 u time update entry nim yerk....
I PROUD WITH U SIS...
Hehehehehee...
Die punyer title.... Ohh no...
HERE -----> (jahat..baik..dosa..pahala..seks..maksiat,renung2kan)

seorg lelaki klu d tny/bckap bab nk cari calon menantu untuk mak a.k.a bini tdr sekatil untuk diri sndr,psti majoriti lelaki akn bg list ciri2 wnita idaman/plihan hati sprti bertudung sb bertudung itu mampu mngaburkan sgala kejahatan yg dilakukan, evrything baik. xnk yg seksi2 sb seksi2 ni jnis perempuan x elok,x pndai jaga aurat, itu antara ranking yg tertinggi ciri idaman wanita yg lelaki nk buat bini.

kisah 1:
terjadi 3 tahun lps, dia mengaku dgn ak yg dia mmng jnis kaki 'makan' ank dara org. mcm2 perumpamaan dia bg,'letak ikan dpn kucing,xkan kucing nk biar' @ 'dh dia bg dgn mudah, apa lg manfaat jelah'. n slh seorg prmpn yg dia 'makan', ak kenal w.pn x rapat mana. that gurl dari luaran ckup sopan, bertdung, kecil molek orgnya n krj sbg guru smbilan yg mngajar kafa. tapi soal nafsu, ada ke sesiapa yg brani jamin wanita yg sbegitu rupa xkan serahkan tubuhnya sekalipn skdr gentel menggentel pada seorg lelaki yg bukan pasangan halalnya??? lps kwan aku puas dgn minah ni, dia rembat prmpuan lain plk scra snyp2. n secara ayt kasar n ringkas d simpulkan bhwa kwn ak hny inginkan kepuasan dri prmpn sb hakikat sbnrnya dia dh ada makwe yg PASTI. yg syoknya kt cni makwe,kekasih hati pujaan diri yg dh sah2 nk d cop sbg isteri ni, mmng kwn ak x prnh sentuh,jaga elok. sperti kata org 'LELAKI, KLU DIA BETUL2 NK KAN PEREMPUAN TU,DIA AKN JAGA N XKAN SENTUH SELAGI BUKAN MILIKNYA'. relevan ke ayt tu??penghujung crita, kwn ak ni, dtng pada ak n bgth 'hubungan kami dh putus sb rupa2nya dia tdr dgn lelaki lain'.hahahahahahah msa tu rasa nk gelak terguling2 pn ada,simpati pn ada. klu kau jenis kaki mkn ank dara org, TOLONG LA SNGT2..JGN MENGHARAPKAN PARTNER KAU TU AKN SETIA nk mampus, complete untuk jadi istri kau. yeah!!! kau jga makwe kau, x sentuh, syg gilababi, tpi blakang dia, kau 'makan' gurl2 lain n blakang kau plk makwe bakal bini kau yg kau syg2 tu juga senang2 curang n TDUR dgn jantan lain. kau x sentuh dia,org lain yg tolong sentuh bg phak kau, sb kau konon2 terlalu pandai JAGA dia sngt,sma2 setia, fair la. tapi 1 yg ak ckup hormat kwn lelaki aku ni sb skalipn ak pakai seksi, pakai mini skirt duk tertonggeng smp nmpk panties pn, dia x prnh ambik ksempatan nk sentuh raba breast.punggung @tubuh bdan ak. prnh ak duduk ats peha dia dgn baju terdedah yg amt sngt d dada,klu tunduk smemangnya pst nmpk lurah smp ke dlm,tp dia x prnh buat sntuhan 'meraba'.n sesungguhnya tubuh bdan ak x d nodainya w.lau seinci. bahkan klu saat ak pakai seksi n ada rmi lelaki selain dia, cpat2 dia sruh ak pakai pakaian sopan ckit :P

kisah 2:
b4 dia kawin, dia merokok, kaki clubbing, n part paling syok..tdr dgn lelaki.biasalah nafsu yg x songsang smemangnya terarah pada jntina yg x sama. partner dia, sorang suami org yg xde zuriat n yg sorng lgi lelaki bujang tang..tang.., 1 yg pasti..mak bapak dia dh bg didikan agma yg cukup secukupnya. time dia msuk hotel dgn laki org, laki bujang ni akn g intip. time dia msuk hotel dgn lelaki bujang, laki org ni plk yg g intip. mreka bertiga sma2 tahu,sma2 sedar. class kan story ni. laki org ni ada bini yg krj doc tpi x dpt nk berikan zuriat, smntra lelaki bujang ni plk kaki minum, kaki tdr prempuan n selayak ayt, lelaki rosak x layak n x boleh jadi 'suami' org. nk d buat kisah,jodoh dia dgn lelaki bujang sb katanya xnk ada mslah klu kawin dgn laki org sekalipn wfe dia dh bg izin. bgus!!! my frenz,pilihan yg tepat krna 1 risiko sbg perampas dia dh mmpu tolak. sapa kita nk tentukan kebahagian @ keinsafan seseorg??? alhamdulillah,skrng dia bhgia dgn lelaki bujang 'telampau' yg jdi pilihan dia. laki bujang tu mmpu jadi suami yg btnggungjwab skrng, rmhtngga mreka bhagia(gaduh tu biasa la adt rmhtngga), n yg penting mmpu jadi seorg pembimbing. my frenz plk, dari gadis smoking skrng dh xde mcm tu lg, hny laki yg bertakhta d hati, dari x pandai lngsung masak, 1 apa pn x pandai, x reti..la ni smu dh terrer, jadi ibu pada ank2 yg comel, pndai urus rmhtngga. smunya dia blajar dri 0. apa yg ak slut dlm situasi dia, dia x silap memilih psangn. dia x d kencam sklipn life style dia mcm tu sb laki bujang tu pn sedar, nk ckp org teruk..kau pn belipat kali ganda teruk,hncur. elok lah ada lelaki mcm dia yg sedar manusia itu x sempurna.

kisah3:
muda lagi orgnya,cntik manis,berpelajaran..tapi sbg manusia,sjauh mn bijak pandai, berhati2 pn, kita tetap xkan thu apa ujian dugaan yg bakal d uji pada kita d dpn hari. still berkisar pasal kesilapan menyerah diri pada lelaki yg belum tentu jadi muhrim kita. nmpk teruk kan seorg prmpn snggup menyerah diri dgn mudah n hny bsandar pada nfsu, pengakhirannya smu musnah. prnh x tngok dari sudut lain...smu itu pengakhiran yg m'musnahkan @ itu d namakan permulaan hidup??skali tersilap, terus ada benih.kndungn 5 bulan baru tahu ada nyawa lain, lelaki pujaan enth ke mana. xde sapa tahu skalipn teman serumah,mak bapak jauh skali. ending crita..bby slamat d lahirkan n secara rela bby d serahkan kpd kluarga angkt. hdup hrus d truskan n i'm proud dgn gurl tu sb snggup usung perut seorg diri slma 9 bulan n lps bsalin je dia mndpat smngt baru tnpa d perlekehkan oleh org yg menolongnya. biasa la,insaf mcm mn pn psti ada mulut sial yg bckap. apa yg psti mulut sial yg bckap tu x prnh2 insaf duk kangkang kaki kt jntan tapi berlagak ALIM. still rasa slamat sb tiap kali LEKAT..allah permudahkan untuk bnda tu 'jatuh'.

kisah 4:
kawin ats dasar cinta, smu nmpk ok, dialah wanita pilihan hati..bla..bla..bla..yada..yada..yada...smu indah. istri solehah. sopan sntun xde cacat celanya. halus lembut gadis melayu yg sapa tngok pn pst d sunting jdi permaisuri hati.  tapi knp pengakhirannya sbuah pnceraian??? mn silap laki smp istri boleh nusyuz, bhbungan dgn jntan lain siap tdr skatil lg??? mn prginya penglihatan seorg lelaki yg melihat wnita idaman seorng wnita yg ckup sempurna untuk jadi pndamping hdup??sapa yg hrus d persalahkan..??? tkdir/pengajaran/kesilapan @ sememngnya lelaki mudah tertipu dgn kelembutan luaran seorg wnita...., asl buat manis, sopan, bertudung,pndai msk..like evrything perfect sglanya..kita scra automatik akn d cop sbg 'perempuan baik' yg xkan buat silap.

 p/s:
kisah2 sekeliling yg patut manusia yg blagak sempurna x buat salah patut renung2kan. sapa kita sbg manusia yg tiap2 hari buat silap nk mengadili kisah dosa pahala,baik jahat org lain??? kita x sempurna, x semestinya jahat awl maka kita akn jahat selama2nya. x semestinya alim awl, blakang2 hari kau xkan buat kejahatan termasuk mksiat @ dosa2 lain. blajar trima kesilapan,kesalahan diri sndr adalah permulaan yg baik untuk menerima silap slah org lain skalipn apa yg d buat org lain tu x terjadi pda kita. setiap org d duga dgn dugaan yg berbeza. jahat..buat seks x menggambarkan dia seorg lelaki/wnita yg jahat. ini hnylah pndapat ak krna ak bkan sorg yg alim, bukan seorg wnita yg bertudung..bukan jga sorg wnita yg x prnh buat silap tapi yg pasti ak x prnh sesekali lngsung MEROKOK @ MASUK DISKO.oh ya sosial seseorg x semstinya dia dh X BERDARA n x sosialnya seseorg x semstinya dia msh BERDARA!!!!, serah tubuh bg ak bukan d ketegorikan sbg seorg yg mmpunyai mslh sosial/liar tpi ia bkaitan dgn nfsu. pak2 haji yg alim,kaki msjid tu xde pn yg kaki disko tapi ada jgk kes yg rogol ank cucu..itu smu terjadi sb NAFSU.nafsu jga bukan terbit krna bpkainan seksi ok!!! nor suzaily mokhtar d bunuh bkn krna berpakaian mini skirt.

2 comments:

  1. ishh!!!!!!!!! nk kena saman ni,copy x minta izin.hahahahaha. knp plk nk trasa?? jgn sesekali mudah trsa krna akak cuma nk bgth pd sesetgh org yg suka sngt menilai mnusia lain dgn penilaian sndr,mcm kita ni x lyak/x patut buat slah. org yg prnh bt slh, lbh bnyk pnglmn drpd mnusia yg x prnh bt silap tp ckp blgak pndai n seolah2 mreka xkan bt slh seumr hdup. jhat x smstinya hjat ok,n yg nmpk baik..x smstinya baik. yg duk 'main' bwh tngga tu pn bnyk yg btudung kan??drpd kita yg x btudung ni...

    ReplyDelete
  2. hahahhaaa....yak boktam...saman nah...huhuhuhu..bkan trasa sbb pea pom akak ku yang montel....biase la msing2 ade kekurangan n kelebihan sndiri..mmg x diakui seme toh...pengalaman lalu mengajar kite erti kehidupan sebenar ann???huhuhu...

    ReplyDelete